logo

Наші Контакти

+380373455074
bahrinesti@ukr.net

Конкурс читців творів Міхая Емінеску

Школа формує особистість дитини, вчитель відкриває перед дитиною увесь світ. Світ прекрасного поетичного слова дарують учням вчителі-словесники. Традиційно, кожного року буковинська інтелігенція вшановує майстра слова, величного поета Міхая Емінеску, якого називають Світочем у царстві художнього слова. Поезія Міхая Емінеску хвилює, надихає, радує і бентежить.

Педагоги Глибоцького району вміло і успішно прививають любов учнів до мистецтва живого слова Емінеску. Щорічний конкурс читців поезії М. Емінеску та інших класиків відбувся сьогодні у приміщенні актової зали Глибоцького ліцею. На захід головний спеціаліст управління освіти Домніка Міхай запросила усіх, хто відчув на собі силу поетичного таланту митця: у конкурсі взяли участь школи з румунською мовою навчання.

Начальник управління освіти Барарюк Василь Іванович, привітав переможців та разом з журі  нагородив переможців та учасників.

Серед учасників конкурсу Гран–прі отримала учениця Волоківської ЗОШ, Поклітар Анна-Крістіна. Перше місце посіла учениця Багринівської ЗОШ, Чоботарь Александра, друге місце – Дякур Лаура учениця Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. та Банилян Габріела учениця Йорданештської ЗОШ №2, третє місце – Сучеван Александріна, учениця  Сучевенської ЗОШ, Петрюк Діана, учениця Купський НВК №2 та Шородок Георгій, учень Димківського НВК.

Слово Емінеску, його ідеї, почуття і мрії актуальні і сьогодні та близькі нашим учням. Тож свято поезії і краси рідного слова продовжуватиметься на кожному уроці літератури, а вчителі сіятимуть мудре і вічне у серця своїх

Comments are closed.