logo

Наші Контакти

+380373455074
bahrinesti@ukr.net

АМОСОВ. ЧЕЛОВЕК, КОТОРЫЙ ЛЮБИЛ ЛЮДЕЙ

У Багринівській ЗОШ відзначили 106-річчя з дня народження українського лікаря, ученого а галузі медицини та біокібернетики, громадського діяча, академіка Національної академії наук України, лауреата Ленінської премії, Державної премії України в галузі науки і техніки, директора Інституту серцево-судинної хірургії, доктора медичних наук Миколи Михайловича Амосова.
М.М.Амосов – автор понад 400 наукових робіт, включаючи 19 монографій.
Ряд монографій перевидано в США, Японії, Німеччині, Болгарії. У створеному ним інституті підготовлено 40 докторів і понад 150 кандидатів наук, багато хто з них очолює великі наукові центри.
“Він був абсолютно аскетом, дуже жорстко себе тримав, тримав вагу, контролював холестерин ще задовго до того, як з’явились рекомендації. Небагато дозволяв собі алкоголю. У його щоденниках не було нічого особистого. Я розумію, що я не викликаю у вас довіри. Я людина упереджена, але я зараз не можу чогось назвати Вам. Він не був марнославним, був дуже самокритичним, доброзичливим. Мабуть, практично, ідеальна людина”, – каже донька Катерина Амосова.
“Колектив був для нього не меншим домом ніж родина. Ми з матір’ю чудово розуміли, що наше місце в житті батька – не номер один. Це номер два. І в певній мірі цей інститут хірургії – це мій брат. Я із цим виросла й продовжую жити далі”, – каже пані Катерина.

Comments are closed.